пятница, 9 января 2015 г.

Польша и Словакия усложнили Украинский выдачу виз

  Отримати шенген, стало набагато складніше, зокрема, традиційним для українців, польським напрямком, відтепер подорожувати, значно важче. Варшава, посилила вимоги до документів. 

    
   У Львові, біля візових центрів вишикувались величезні черги. Надію, люди покладають на біометричні паспорти. З Нового Року, з ними, до Європи, можна їхати, взагалі без віз. Та чи дійсно, все так оптимістично, дивимось у наступному сюжеті. 
  Біля дверей, Польського візового центру у Львові, люди пританцьовують від холоду. Черги велетенські і скільки в них стоять, ніхто достеменно не знає.
- Я не можу  виїхати, довго чекала в черзі, місяць, поки я написала заяву, тепер здаю документи, не знаю, ще скільки тут буду стояти. 
    Раніше, ця жінка, не раз бувала у Польщі. Візи отримувала, без проблем, але з жовтня, Варшава посилила вимоги до документів і збільшила їх перелік. Формально, вона вимагає, такий самий список документів, як, наприклад Німеччина або Франція. 
    Але, українці, які вже, звикли до польського лібералізму,  не розуміють, чому після підписання договору про Асоціацією з ЄС, в'їхати туди стало набагато складніше. 
- Раніше, було простіше, не потрібно було, довідок з місця роботи, рахунків в банку відкритих, тобто бронювання готелів в Польщі, тобто всі ми будемо чекати спрощеного режиму, або взагалі, безвізового режиму, тому що, зараз, нестабільна ситуація в нашій державі.
 Кількість охочих, отримати польський шенген росте рекордними темпами і вже сягнула 1 млн. людей, це тільки за поточний рік.
 Посилила візовий режим і Словаччина.  То-ріку, в консульстві, мультивізи без проблем видавались всім бажаючим, але за кілька місяців, від цієї практики відмовились. Адже, туристи, замість краєвидів Братислави, їдуть дивитися Ейфелеву вежу та Колізей. 
Янка Буріанова, генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді. Минулий рік, був винятком, порівнювати можна 2012 та 2014 рік. У 2014 році більше звертається за візами, порівняно з 2012 роком. У 2013 році, ми видали майже 50 тис. віз. Цього річ, поки що 25 тис. 
   Подача документів на шенген, що разу лотерея. Вже з 1 січня в Україні почнуть оформляти біометричні паспорти, які дозволять їздити до Європи без віз. Але, це все в теорії, на практиці документи не почали, ще навіть друкувати. Заздалегідь, замовити біометричний паспорт, теж не вийде. До 31 грудня, включно, приймають заявки документи, тільки старого зразка. 
Євген Перебійнис, офіційний представник МЗС в Україні. З 1 січня, ми точно не будемо їздити до Європи без віз. Коли це точно буде, я би не хотів цим спекулювати. Ми маємо продемонструвати, що ті законодавчі акти, які ми прийняли, ми їх втілюємо успішно в життя.
  Наявність біометричних паспортів, одна  із умов без візових поїздок до Європи. 
Богдан Яременко, голова фонду "Майдан закордонних справ." Давайте скажемо прямо, для багатьох країн, навіть, які вступили в Європейський Союз, цей безвізовий режим був запропонований і без біометричних паспортів, через те, я думаю, що причини сховані в іншому. Причини ці, частково саме полягають, в нашій нездатності забезпечити прозоре правосуддя, забезпечити боротьбу з корупцією, забезпечити тотальну безпеку своїх кордонів.
  Фактично, біометричний паспорт, нічим не відрізняється від звичайного. Така ж синя книжечка, в обкладинку якої вмонтований чіп. На ньому буде обов'язково інформація від власника, наприклад, оцифроване фото особи та електронний підпис. А ось відбитки пальців, це вже додаткова опція, яку вносять за бажанням замовника. Тим часом, міграційний службі пояснюють, традиційний паспорт ніхто не скасовував. Вони будуть діяти паралельно з біометричними. 
Олена Мітясова, Валентина Левицька, Микита Ісайко, телеканал Інтер.  
Цей ролик з https://www.youtube.com/watch?v=Z_8ZSM0FYSE, озвучений Новости Дня
Опубліковано: 1 грудня 2014 року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий